Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Knæbind

Sorter faldende

20 vare(r)

Sorter faldende

20 vare(r)

Knæet udsættes hver dag for slid, når vi bevæger os, men det er især under sport, at knæet bliver sårbart. Nogle sportsgrene har mange hurtige retningsskift, som er hårde ved knæene, hvor andre, såsom vægtløftning, udsætter knæene for et enormt stort pres. Det kan derfor være en god idé at benytte et knæbind under sportslige aktiviteter.

Men hvad er et knæbind egentlig, og hvordan virker det? Et knæbind er i al sin enkelthed et støttebind til knæet. Det giver varme, kompression og stabilitet, hvilket forebygger skader. Kompression spiller en stor rolle i forhold til knæets muskelhukommelse. Det vil sige, at takket være knæbindets kompressionsevne hjælpes kroppens muskler til bedre at huske, hvordan de skal bevæge sig korrekt – og derved kan skader forebygges. Desuden sørger knæbindet for at holde knæet varmt, hvilket beskytter leddene og det bløde væv mod skader. Knæbind er en god investering, hvis du har problemer med dine knæ, når du dyrker sport.

Typer af knæbind

Hos Lagersport.dk har vi et stort udvalg af knæbind til forskellige sportsgrene. Du finder blandt andet knæbind til håndbold med kompression og støddæmpende puder, knæbind til volleyball med ekstra tykke knæpuder samt knæbind med sideskinner for ekstra støtte. Knæbind er den overordnede term, der bruges i daglig tale, men faktisk findes der rigtig mange typer af knæbind med unikke egenskaber til specifikke formål.

  • Knæbind: Et knæbind giver knæet kompression og støtte. Det er lavet af neopren, som tilføjer knæets muskler, sener og ledbånd ekstra varme. Knæbindet anvendes ved genoptræning eller efter, at en skade er opstået.
  • Knæbeskytter: Knæbeskytterens primære formål er at beskytte knæet mod stød. Derfor anvendes knæbeskyttere ofte af håndbold- og volleyballspillere. Udover at beskytte mod stød støtter knæbeskytteren også sener og ledbånd i og omkring knæet og er således skadesforebyggende.
  • Knæbandage: En knæbandage er ikke udelukkende til brug ved sport. Den øger nemlig blodcirkulationen ved knæet og sørger derved for, at det opvarmes, hvilket er med til at lindre smerter og kan hjælpe med at hele skaden hurtigere. Knæbandager har ofte et hul til knæskallen, som yder ekstra støtte.
  • Knæskinne: Knæskinnen er god til ledbåndsskader og ømme knæ. Den består af to kraftige aluminiumsskinner, der er placeret på hver sin side af knæet samt velcrolukninger over og under knæet for perfekt tilpasning. Knæskinnen modvirker vrid og overstræk i knæet og er desuden udstyret med et hul ved knæskallen, som igen giver ekstra stabilitet til knæskal og knæ. Denne type knæbind anvendes ofte som støtte efter alvorlige skader eller operation.
  • Knæstøtte/elastik-knæbind: Knæstøtten eller elastik-knæbindet består af et stort elastikbind, der bruges som kompressions- og støttebind til forebyggelse af skader, hvis der i forvejen er knæproblemer. Knæstøtten virker smertelindrende grundet kompressionen og holder sener og ledbånd på plads. Knæstøtten bør kun anvendes ved forhøjet risiko for skader, da muskler og ledbånd omkring knæet kan forringes med tiden, hvis der i virkeligheden ikke er behov for ekstra støtte.

Knæbind kan hurtigt komme til at lugte surt og træls af sved. Det er derfor en god idé at tage dem op af tasken efter træning samt vaske dem med sportsvask, som er meget bedre end vaskepulver til at fjerne den grimme lugt.